Zurgo

Nem zörög a haraszt…

fejlesztő játékok, kislány fejlesztő játékkal

Gyereknevelés

A legjobb fejlesztő játékok ovisoknak otthonra

„Nagyon unatkozok, és nem tudom, mit játszhatnék” – hangzik el a mondat, amivel egy óvodás korú gyermek szülei egész gyakran találkozhatnak. Ugyanis az ovisok szinte mindig keresik a kalandokat, és szívük szerint sosem állnának le a mókával.

Bár a fenti helyzet sokszor kihívás elé állítja a (gyakran elfoglalt) szülőket, akár arra is felhasználhatjuk, hogy fejlesztő játékokat adjunk gyermekünk kezeibe. Ha tanácstalanok lennénk, és már kifogytunk volna az ötletekből, íme a legjobb fejlesztő játékok, amikkel játszva tanulhatnak az óvodás korú kis csemeték:

Gyurmakészlet

Akár színes, akár egyszínű gyurmát adunk a kicsik kezébe, egész biztosan kreativitásukat fejlesztő játékok kezdődnek számukra. Építsenek szobrokat, formáljanak alakzatokat, a képzelőerő mellett a kézi ügyességük is növekedni fog. Színes gyurmák esetében pedig izgalmas színkombinációk születhetnek, így alkotókészséget és látást fejlesztő játékokká is válhatnak.

Gyöngyfűző készlet

Az apró kis gyöngyökért szinte minden kislány rajong, de kisfiúk is gyakran kedvet kapnak a gyöngyfűzéshez, ha másokkal végezhetik. Azon túl, hogy ovisaink a színes kis ékszereknek büszke viselőivé válnak, a gyöngyfűző készletek tökéletes finommotorikus képességeket fejlesztő játékok. A nagyfokú koncentrációt és türelmet igénylő játék még nagyobb kaland lesz, ha ajándék készül belőle.

Puzzle, képkirakó

A puzzle és képkirakó tökéletes megoldás, ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk játszva tanuljon. Egész biztosan sikerélményük lesz attól, hogy munkájukkal létrehozhatnak valami szépet és látványosat. Használatukkal szintén fejleszthető a finommotorikus készség, továbbá segítenek megérteni és átlátni az ok-okozati összefüggéseket.