Zurgo

Nem zörög a haraszt…

közterületi játszótér

Szabadidő

Az igazi élmény világa

Ki ne szeretné a játszótereket, kinek ne lenne hozzá fűződő kellemes emléke gyerekkorából? A mai napig, ha elmegyünk egy közterületi játszótér mellett, vidám gyerekzsivajra lehetünk figyelmesek, ahol az apróságok felszabadultan játszanak. Mindenkinek élményt jelent a sokféle játék.

A homokozó, ahol várat lehet építeni, alagutat az autóknak, sárpogácsát sütni anyuéknak, akik nagy lelkesedéssel fogyasztják az elkészült finomságokat. A hinta kihagyhatatlan mulatság, és ki az, aki még néha tinédzserként vagy felnőtt korában is ne ült volna rá? A közterületi játszótér nagy előnye, hogy rengeteg elfoglaltságot rejt, hiszen a felsoroltak mellett rengeteg más eszköz is található rajta. A mászóka örök retró, ami manapság vagy egy csúszdával egészül ki, vagy egy egész játékvár részét képezi. Sok helyen egészen modern játékokat is látni. A fészekhinta egy újragondolt ötlet, ami ötvözi a régi, normál hintát és a nyugágyat, így kettős kikapcsolódást rejt.

A rugós játékok leginkább a kicsiket vonzzák kedves kis formáikkal, míg a nagyobbak szeretik magukat kipróbálni egy kötélpiramison vagy játszóhálón. De ami mindenki számára menő és elég izgalmat rejtő, az a drótkötélpálya, ahol a sebességnek is hódolhatnak a gyerekek. A közterületi játszótér nagy előnye, hogy mindenki számára elérhető, ingyenes, és rendkívül családbarát módon van kiépítve. Általában, ahol megtehetik, zöld területtel veszik körül a közterületi játszótereket, de a város szívében, ahol ez nem megoldható, igyekeznek ezt kiváltani minél ötletdúsabb, sokféle játékkal. És a cél, ne feledjük, a gyerekek önfeledt kikapcsolódása és öröme.