Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Gmail laptopon

Marketing

Hogyan győződjön meg arról, hogy az e-mailjeit elolvassák?

Ha Ön Gmail-felhasználó, valószínűleg ismeri a beérkező levelek lapos elrendezését. Ez az alapértelmezett beállítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a bejövő leveleket automatikusan kategóriákba rendezzék, például „Elsődleges”, „Közösségi”, „Promóciók” és „Frissítések”.

Bár ez a funkció áldás azoknak a felhasználóknak, akiknek gyors módra van szükségük a kapott e-mailek fontossági sorrendjének meghatározására, kihívást jelent az e-mail marketingesek számára, akik azt tapasztalhatják, hogy e-mailjeik rosszul vannak rendezve rossz helyre, vagy egy gyakran figyelmen kívül hagyott lapra.

A Priority Inbox alapfeltétele, hogy a „fontos” üzeneteket automatikusan a felhasználó postafiókjának tetejére helyezze. Az e-mailek túlterheltségének világában ez arra törekszik, hogy segítse a felhasználókat az e-mailek gyorsabb és hatékonyabb válogatásában.

 

Hogyan működik a Google Beérkezett üzenetek mappája?

A fontos üzenetek meghatározásához a Gmail minden felhasználótól jelzéseket vesz, és a következőket nézi:

 

Ki küldte az e-mailt: Ha a felhasználó gyakran megnyitja egy bizonyos feladótól származó levelet, és kapcsolatba lép velük, a Gmail relevánsként azonosítja a feladót és az üzeneteit.

Kulcsszavak az üzenetben: A Gmail a megnyitott és elolvasott üzenetekben felveszi a kifejezéseket és kulcsszavakat. Ha például gyakran olvas főzéssel kapcsolatos e-maileket, akkor a „receptek”-hez hasonló szavakat tartalmazó üzenetek fontosnak minősülnek.

Felhasználói interakciók: A Gmail azt is figyelembe veszi, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a különböző üzenetekkel. A megválaszolt, megcsillagozott, archivált vagy törölt e-maileket a rendszer elemzi, hogy azonosítsa a releváns mintákat.

 

Most pedig lássuk, hová kerülhetnek az e-mailjei. A Gmail beérkező levelei három alapértelmezett kategóriát tartalmaznak, választható testreszabási lehetőségekkel. Az alapértelmezett kategóriák a következők:

 

Elsődleges: A Gmail által fontosként megjelölt, még el nem olvasott üzenetek.

Promóciók: Itt szokták kiszűrni a promóciós e-maileket, például a saját e-mail-marketinges tevékenységeiből származóakat. Sok felhasználó számára a Promóció lap olvasatlan e-mailek zűrzavarává válik, amelyeket végül megtanul figyelmen kívül hagyni.

Frissítések: A lényegtelen, de szükséges e-mailek, például a megrendelés visszaigazolása, a szállítási frissítések, a banki kivonatok és a fizetési emlékeztetők.

 

 

Tehát mit jelent ez az e-mail marketing kampányaira nézve?

Egész egyszerűen olyan tartalmat nyújtson, amelyet az emberek olvasni szeretnének. Ha az e-mail stratégiája az, hogy minden kapcsolatot több tucat üzenettel bombáz, a Gmail megtanulja, hogy az Ön e-mailjei nem fontosak, mert az emberek olvasatlanul törlik őket. E-mailjeit ennek megfelelően szűrjük, egészen addig, amíg a rettegett „Spam” mappába kerülnek.

Másrészt, ha jól célzott, figyelemfelkeltő e-maileket küld az egyes ügyfélszegmensekre szabott ajánlatokkal, a felhasználók gyakran megnyitják az Ön e-mailjeit, és kapcsolatba lépnek velük. Ez arra tanítja a Google-t, hogy az Ön címéről érkező e-mailek fontosak a felhasználó számára, így nagyobb valószínűséggel kerülnek egy jól látható lapra, például az „Elsődleges” lapra.