Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Szépség

Mi mindent tehetünk a szépségápolás érdekében?

Az utóbbi időben eléggé sokat harcoltam az arcom üde, feszes, szép megjelenéséért. Úgy gondolom, hogy 25 felett ezt már szinte kötelező is, ugyanis az arc elkezd veszteni a rugalmasságából. Ilyenkor fontos, hogy rendszeresen használjunk bőrtípusunknak megfelelő nappali és éjszakai arckrémet, ezen kívül pedig számos olyan szépségápolási trükk van, mellyel folytathatjuk a küzdelmet a szép bőr megőrzéséért.

Sokan szokták mondani, hogy a szépségápolás az étkezéssel és a mozgással, nem pedig a krémek, a különféle termékek használatával kezdődik. Így is van, fontos, hogy tartsuk magunkat az egészséges étrendünkhöz, ha szükséges, látogassunk meg egy dietetikust, aki segíthet minket a jobb szokások kialakításában. Emellett fontos az is, ha a szépségápolás sikerességére vágyunk, hogy rendszeresen eljárjunk mozogni, vagy hogy otthon törekedjünk arra, hogy fitten tudjuk tartani magunkat. A test nagyon hamar felveszi a ritmust, ha egyszer elkezdjük beépíteni a napi rutinunkba a mozgást. Napi 30 perc aktív mozgás már komoly eredményeket hozhat és jelentős mértékben teszünk a szépségápolás érdekében. Nem lehet persze semmit sem kötelezővé tenni, de ha lehetne, akkor azt mondanánk, hogy ezeket mindenképp építse be az, aki valójában szeretne tenni a testi szépségéért.

A szépségápolásnak vannak persze egyéb területei is, melyek a már említett két legfontosabb szempontot követik. Ilyenek a különböző bőrápoló termékek, kapszulák, vitamintabletták, hajformázók, borotvák, epilátorok, sminkeszközök. Ezek között már szabadon válogathatunk, mindenki a maga ízlése és lehetőségei szerint.