Zurgo

Nem zörög a haraszt…

motivációs térkép, csapat motiválja egymást

Vállalkozás

Mik mérhetőek fel egy motivációs térkép segítségével?

Nagyon sok ember van, aki nem érzi jól magát a munkahelyén, nem érzi magáénak az adott munkakört. Legutóbb találkoztam mondjuk egy volt kolléganőmmel, aki bár ügyesen teljesített, amikor nálunk dolgozott, de nem volt teljesen elégedett a munkakörével, ezért végül felmondott és munkahelyet váltott.

A problémája az volt, hogy sajnos nem voltak az adott területen kidolgozott munkafolyamatok, nem volt teljesen tiszta, hogy mit is kellene csinálnia, egyszerűen nem inspirálta, hogy saját maga kezdje el egy teljesen új terület kidolgozását.

Az ilyen dolgok könnyen kiszűrhetőek lennének, ha a munkáltatók nagyobb hangsúlyt fektetnének arra, hogy egy motivációs térkép által felmérjék a munkavállalókat motiváló területeket már azelőtt, hogy felveszik őket az adott céghez. A motivációs térképpel ugyanis mérhető, hogy az adott személy milyen munkahelyi kapcsolatrendszerre alkalmas, milyen motiváló erők hajtják a célok elérésére és a növekedésre.

Utóbbi kettő alatt a motivációs térkép arra keresi a választ, hogy mi az az ideális munkaköri és munkahelyi helyzet, melyben az illető szárnyakra kap és a motivációs térkép segít annak a kiderítésében is, hogy mik azok a munkafolyamatok, melyeket lelkesen fog végezni.