Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Szépség

Professzionális szemsmink otthon

Sokszor gondolkodtam azon, hogy hogyan hozhatnék létre olyan tökéletes, réteges, színátmenetes sminket, mint amilyet a képeken látok. Mert hát olyan csodálatos sminkeket készítenek a különféle sminkmesterek az Instagram oldalaikon, és sosem értem, hogy hogyan tudnak ilyen tökéletesen dolgozni ilyen magasan pigmentált termékekkel, hogy hogyan tudják őket ilyen tökéletesen összemosni, hogy hogyan lehet ilyen szép ombre árnyalatokat létrehozni?

Rájöttem, hogy tulajdonképpen a legtöbb a sminkecseteken múlik: az úgynevezett blending brush-okon.

Pár éves próbálkozás után arra lyukadtam ki, a legeredményesebb az, ha ecseteket használunk a teljes sminkünk elkészítéséhez. Ez fokozottan igaz a szemsminkekre. Az ujjainkkal, és a termékekhez kapott vacak kis applikátorokkal nem igen lehet olyan tökéletesen (és gyorsan) satírozni, mint az ilyen árnyalásokra létrehozott ecsetek segítségével. A végső célt érdemes szem előtt tartani, azaz azt, hogy milyen árnyalatot fogunk a végén kapni. Érdemes sokat kísérletezni a sminkeléssel, sokat próbálgatni, hogy minél tökéletesebb legyen a technikánk. Így ha élesben lesz szükségünk egy szép, esztétikus sminkre, már profik leszünk.

Úgy hiszem, hogy egy különlegesebb alkalmi sminket már létre lehet hozni 10-12 ecset használatával.  Az alapozóhoz használjunk alapozó ecsetet vagy beauty blendert, egy kontúrozó ecsetet, mellyel a bronzosítót visszük fel a haj vonalaiba, az arccsont alá és az álkapocshoz. Én kezdőlépésként szoktam használni, de sokan csak ennél a pontnál térnek rá a korrektorecset használatára, mellyel a feltűnőbb színelváltozásokat, bőrhibákat, szem alatti karikákat, pattanásokat fedik le. Ezzel a pár lépéssel már ki is egyenlítettük az arcbőrünk színbeli elváltozásait, valamint kontúroztuk az arcformánkat. Felvihetjük a púdert a púderecsettel, legyezőecsettel a highlightert, pirosítóecsettel a pirosítót az almácskákra, és jöhet a szem. Van egy nagyobb fejű szemfesték ecsetünk, mellyel a főbb színeket felvisszük, melyeket később el fogunk oszlatni. Az eloszlatást, a blending brush-al, avagy a satírozó ecsettel csináljuk. Ezt követően egy úgynevezett „smudger brush”-al szoktak új, színt felvinni a szemzugba, többnyire ez egy világos szín, mellyel megnyitjuk a tekintetet, vagy pedig a mozgó szemhéj fölé húzunk egy sötétebb csíkot, mellyel kontúrozzuk a szemsminket. Ezzel az ecsettel érjük el, hogy füstösebb legyen a végeredmény. A szemhéjtus könnyebben felvihető egy erre a célra kifejlesztett vékony hegyű sminkecsettel.