Szállítás

Veszélyes anyagok szállítása

A közutakon történő szállítmányozás a legtöbb esetben kockázatosnak számíthat, hiszen megannyi ember jár nagy sebességgel ezeken az utakon.

Nem mindegy, hogy milyen sofőr ül egy olyan járműben, mely nagy mennyiségű, súlyos anyagokat szállít egyik pontból a másikba. Nem csak az anyagi veszteség, de az autósok biztonsága is kérdéses egy ilyen helyzetben. Ez pedig csak még fokozottabban igaz, ha veszélyes anyagok szállítása történik.

Különböző gyárak, üzemek, gyógyszeripari cégek esetében merülhet fel az igény arra, hogy veszélyes anyagok szállítását igényeljék fuvarozó cégektől, ezek esetében azonban a komoly szakértelem mellett még különféle Uniós jogszabályoknak is meg kell felelni, így nem mindegy, hogy milyen szállítmányozó cég szolgáltatását vesszük igénybe hasonló esetben. Ráadásul a veszélyes anyagok szállítása során nem kizárólag a szállító cég vagy a sofőr vonható felelősségre egy esetleges baleset során, hanem maga a feladó is. Az ilyen típusú, veszélyes anyagok szállítását illető szolgáltatás nagyon kimért, precíz szervezést, kiváló kapcsolattartást és tervezést igényel, az esetek 100%-ban.