Zurgo

Nem zörög a haraszt…

galléros póló

Divat

A galléros póló és a gazdag sportok kapcsolata

A különböző társadalmi szinteken élők különböző kikapcsolódási szokásokat ápolnak. Ez igaz a sport világára is. Míg a futás mindenkié, addig vannak olyan sportok, melyek a gazdagok szokásaihoz köthető privilégiumnak számítanak, de legalábbis mindenképpen társadalmi státuszt képviselnek.

Hiszen nem jellemző, hogy Jani bácsi a falu szélén, a kocsma mellett krikettezzen, vagy lovaspóló bajnokságokra járjon. És a gazdagabbak ugye szeretik minden módon éreztetni társadalmi szintjüket, aminek első kifejező eszköze az öltözet. Az elit sportok velejárója a luxus öltözködési stílus, amit a lovaspóló, rögbi, krikett és tenisz esetében a galléros póló testesít meg. Eleganciát kölcsönöz a sport művészetének, ezért más szintet képvisel, átlagon felüli életérzést. A teniszben René Lacoste, többszörös kupagyőztes teniszező volt az első, aki lecserélte a kényelmetlen pamut inget, saját maga által készített rövid ujjú galléros pólóra. Ezt viselte az 1926-os teniszbajnokságon, ami ezután a többi játékos rajongását váltotta ki.

Így Lacoste, akinek a nevét mára inkább ismerjük a ruhamárkáról, mint a teniszről, létrehozta márkáját és piacra dobták az egyszínű galléros pólóikat, a mára már jól ismert krokodil logóval. A történet humor faktora, hogy ami mára egy elit márka szimbóluma, a krokodil, az eredetileg Lacoste orrméretéből fakadó becenevéből ered. A galléros póló tehát nagy utat futott be a sport világában, aminek köszönheti népszerűségét és elterjedését. A luxus életérzést és társadalmi státuszt képviselő galléros póló beszerzése mára azonban mondhatni alap, mindenkinek rejt a szekrénye néhány darabot. A polougynok.hu oldala is támogatja otthoni gyűjteményünk folyamatos frissülését, érdemes ellátogatni az oldalra, és válogatni a minőségi anyagból gyártott galléros pólók rengetegéből.