Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Divat

Az egyedi póló az önkifejezésnek népszerű eszköze

Napjainkban a fiatalok gondolkodásmódját, értékrendjét, stílusát és kultúráját számos tényező befolyásolja. Persze mondhatni ez mindig is így volt valamilyen szinten, de az internet elterjedése ezt a trendet új magaslatokba emelte.

Azt lehet látni, hogy nagy a harc a fiatalok figyelméért egy olyan világban, ahol szinte mindenki egy különleges, egyedülálló egyéniség szeretne lenni. Az önkifejezésnek ma már számos eszköze áll az ifjak rendelkezésére és ezek között az egyik legérdekesebb az egyedi póló. Persze sokan szeretik az egyszínű vagy a divatmárkák által gyártott darabokat, viszont sok fiatal úgy érzi, hogy nem akar beolvadni a tömegbe és az egyedi pólóval szeretné kifejezni, hogy ő mit képvisel, miben más, mint a többiek.

Szinte ma már elképzelhetetlennek tűnik az, hogy a kezdetekben a pólót csak fehér színben lehetett beszerezni mindenféle írás vagy minta nélkül és hát azóta sok minden volt hatással az emberel öltözködési szokásaira. Így eljutottunk arra a pontra, hogy ma már nagy szerepet kap az egyedi póló a társadalomban, főleg a fiatalok esetében.

Nagyon érdekes pszichológia húzódik meg emögött, de az ember szereti megmutatni azt, amiben hisz, amit szeret, amiért rajong és az egyedi póló kiváló eszköze lehet ennek. Az ilyen öltözet képes erősíteni az összetartozást bizonyos csoportok esetében és amikor valaki tudatosan hordja az egyedi pólót, akkor a csoporton kívül található külvilág számára is üzen ezáltal.

Ezt a trendet természetesen felismerte már számos divatmárka és póló nyomtatással foglalkozó cég, akik ilyen termékek megalkotásával igyekeznek a fiatalok kedvében járni és egyben befolyásolni az ízlésüket. Érdekes kérdés lehet az, hogy miként fog alakulni és változni az önkifejezés a jövőben, de jelenleg azt látjuk, hogy az öltözködés ennek egyik legfőbb eleme.