Zurgo

Nem zörög a haraszt…

kerti csúszda és kis gyerek

Otthon

A kerti csúszda is képes megteremteni a játszótér izgalmát

Vessen egy pillantást gyakorlatilag majdnem bármelyik játszótérre, és látni fogja, hogy a csúszdák jelen vannak. Ha gyerekek vannak a játszótéren, biztos lehet benne, hogy csúszkálnak és jól érzik magukat. Ezek a spirális alagutaktól a dupla széles változatokig terjedő áruk kiegészítik és lenyűgözik a játszóteret.

A játszóterek felfedezése viszont kihívást jelenthet, és a kicsik elveszíthetik ezt a lehetőséget különböző okok miatt. Ilyenkor pedig a kerti csúszda, amely szintén vonzó a gyerekek számára, képes a játszótéri felszerelések előnyeit megadni.

A játékmechanizmus gyors csúsztatása felülről lefelé nagy sikert aratott a gyerekek körében. Arcukon a levegő és a gyors mozgás annyira felizgatja őket, hogy lelkesen törnek fel a csúcsra, majd visszacsúsznak. A kerti csúszdák fantasztikusak, olyan élményt nyújtanak a kicsiknek, mint amit a játszótéren tapasztalnak.

Egy gyereknek csupán csak le kell ülnie és jól éreznie magát miután feljut a kerti csúszda tetejére. A kerti csúszdák a gyors izgalom miatt vonzóak a gyerekek számára. Előfordulhat, hogy a többi játszótéri berendezés több munkát igényel, mielőtt szórakoztatást nyújtana.

A játékkal, tanulással és a környezet megtapasztalásával eltöltött rendezetlen idő ily módon előnyös a gyerekek számára. A szabad játék, amelyet gyakran szerkezetlen játéknak is neveznek, lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy előre meghatározott szabályok betartása nélkül foglalkozzanak környezetükkel.

A kerti csúszda segíthet a gyerekek észlelésén, de nem csak azon öt érzékszerven keresztül, amit ismerünk. A szaglás, látás, ízlelés, tapintás és hallás mellett vesztibuláris rendszerrel is rendelkezünk és képesek vagyunk a test helyzetének és mozgásának az észlelésére. A vesztibuláris szisztémák, más néven egyensúlyi rendszerek, segítenek abban, hogy értékes adatokat szerezzünk arról, hogyan és milyen gyorsan mozog testünk.