Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Otthon

Hagyományos pázsit vagy műfű a jó választás?

Ki nem szeretne kifogástalan, élénk színű füvet a kertjébe? Ez ma már nemcsak organikus fű által lehetséges, hanem rendkívül élethű, minőségi műfű által is. Viszont nézzük meg mi is a különbség a kettő között.

A természetes fű nagyon sok gondozást igényel. Ha valaki elhanyagolja, garantáltan nem fog megmaradni az a szemkápráztató látvány a kertben, amiről mindenki álmodik. Továbbá az erőteljes napsütés sokszor kiszárítja, illetve az intenzív esőzés és szélsőséges időjárás hatására elhalt területek jönnek létre. Az ilyen problémák orvoslása plusz munkával és költséggel jár.

Ezzel szemben a műfű nem igényel jelentős időráfordítást. Miután egyszer telepítik, hosszú ideig nem veszít minőségéből, nem kell locsolni, nyírni vagy gyomlálni, maximum le kell takarítani időnként. Annak ellenére, hogy ugyanúgy kivan téve az időjárás viszontagságainak, ez még sincs káros hatással rá, nem fakul, nem kopik hosszú éveken keresztül.

A kerttulajdonosok tisztában vannak vele, hogy nemcsak a szélsőséges időjárás a fű legfőbb ellensége, hanem a különböző kártévő rágcsálók, vakondok, kukacok, bogarak is jelentősen megtudják rongálni a kert szépségét. A jó minőségű műfű ezzel szemben teljes mértékben vakondbiztos és a különböző kártevők vagy háziállatok sem tudnak jelentős negatív változást produkálni.

A mai igényes műfüvek továbbá mind kinézetre, mind érzésre is felültudják múlni a hagyományos pázsitot. Az örökzöld színük mellett selymesek és puhák is tapintásra, így a gyerekek nagyon fogják szeretni.