Zurgo

Nem zörög a haraszt…

raktár

Ingatlan

A raktár fogalma, és könnyűszerkezetes verziójának előnyei

Hivatalos meghatározása szerint a raktár egy intézmény vagy üzem felszerelési, berendezési tárgyainak és annak termeléséhez szükséges anyagjainak a tárolására szolgáló helyiség, épületrész vagy egész épület. Tulajdonosa leggyakrabban egy ipari, kereskedelmi, szállító vállalat, de természetesen magánszemélyek is lehetnek egy raktár tulajdonosai.

Mivel egy professzionális raktárépület felépítése meglehetősen összetett feladat (gondoljunk csak az esetleges tereprendezésre, engedélyek beszerzésére, és magára a kivitelezésre), érthetően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a könnyűszerkezetes verziók.

A könnyűszerkezetes raktár előnyei:

  1. Az egyéb alternatív technológiákhoz viszonyítva általa az építkezés kedvezőbb áron válik lehetségessé.
  2. Az előre összeállított paneleknek hála az épület akár pár hét leforgása alatt elkészülhet.
  3. Az előregyártás ellenére a kialakítás abszolút teret enged az egyedi igények megvalósításának.
  4. Kis és nagy méret esetén egyaránt lehetséges megoldást jelent a könnyűszerkezet felépítése – legyen szó néhány száz négyzetméterről, vagy akár egy több ezres alapterületről.
  5. A szerkezet alapja az acél, ami kifejezetten tartós és hosszú életet ígérő garanciát biztosít.

A fenti okokon túl még számtalan előnye létezik a könnyűszerkezetes raktáraknak – használják azokat a mezőgazdaságban, kereskedelemben vagy akár az ipari szektorban. Érthetően az élelmiszer feldolgozás területén is közkedvelt módszer a termékek vagy akár a csomagolóanyagok tárolására.