Zurgo

Nem zörög a haraszt…

teafaolaj és női haj

Egészség

A teafaolaj 5 előnye a haj számára

Ez az illóolaj az ausztrál Melaleuca alternifolia fa örökzöld leveleiből származik, és egy ideje ott helyben használják. Íme a teafaolaj hatásai a haj számára.

1. Csökkenti a korpásodást

A teafa olaj korpásodás elleni samponokban található adalékanyag. Egy tanulmány megállapította, hogy a teafa illóolajat tartalmazó sampon használata hatékony módszer az enyhe vagy közepesen súlyos korpásodás kezelésére

A melaleuca olaj, közismertebb nevén teafaolaj, gombaellenes és antibakteriális hatású. Segíthet a Candida megölésében és a borsmenta segítségével megnyugtathatja a viszkető fejbőrt.

2. Megakadályozza az olaj felhalmozódását

Az olaj és a szennyeződések felhalmozódnak a hajban, így a haj zsíros és egészségtelen lesz. Ez a képződés gyulladást vált ki, eltömíti a tüszőket, sőt fájdalmat is okozhat a környéken. És néha ez a felhalmozódás eljut odáig, hogy egy egyszerű samponnal nem tudunk tenni ellene. 

A teafaolaj hatékonyan megakadályozza és eltávolítja ezeket a lerakódásokat. Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően segíthet csökkenteni az említett felhalmozódás okozta irritációt is.

 

3. Segíti a haj növekedését.

A fejbőrön fellépő gyulladás és olaj / szennyeződés súlyosan károsíthatja a hajhagymákat. Ha ez elég sokáig tart, akkor hajhullást okozhat. Mivel a teafaolaj segít megőrizni a fejbőr tisztaságát, megakadályozhatja a hajhullást és a gyulladás okozta hámlást.

A teafa megtisztítja a fejbőrt. Párosíthatja rozmaringolajjal és kókuszolajjal, mellyel masszírozzhatjuk a fejbőrt hajmosás előtt.

4. Fényesen tartja a hajszálakat

Ha szennyeződés borítja hajunkat, ezek kifakíthatják a haj természetes fényét és korlátozhatják a hajszálak által felszívódó tápanyagok mennyiségét. A teafaolaj hozzájárul a hajszálak fényes megjelenéséhez. 

 

5. Megakadályozza a pattanásokat a fejbőrön

Ahol pórusaink vannak, mint például a bőrünkön, ott pattanások és repedések keletkezhetnek. Emiatt a pattanások könnyen előfordulhatnak a fejbőrön is. A teafa lenyűgöző képességgel hajlamos a pattanások és stirák ellen is. 

Ez ismét antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhető.