Zurgo

Nem zörög a haraszt…

FFP3 szájmaszk és szem közelről

Egészség

Az FFP3 szájmaszk illeszkedése az arcra

A koronavírus és az ebből eredő járvány megváltoztatta a fogorvosok működését. A fogászati szakemberek egy bizonyos típusú egyéni védőeszköz, az FFP3 szájmaszk viselésére alkalmassági tesztet igényelnek. Kétféle illeszkedési tesztet magyarázunk: mennyiségi és minőségi. Ez a cikk bemutatja és elmagyarázza az archoz való illeszkedés ellenőrzését, amelyet minden alkalommal el kell végezni, amikor FFP3 szájmaszkot viselnek.

Az új koronavírust először 2019 decemberében fedezték fel Wuhanban. Ennek következtében kialakult betegségét 2020 februárjában az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan COVID-19 (azaz 2019-es koronavírus-betegség) névvel illette meg. A jelenlegi járvány következtében kétségtelen, hogy az egyéni védőeszközök sok fogászati szakember gondolatainak az élén vannak. Számtalan szakember elvégezte vagy várja az FFP3 szájmaszk illeszkedési tesztjét. Mint sokan, ez is új koncepció lesz. Két teszt áll rendelkezésre: mennyiségi és minőségi.

Ami az összehasonlításokat illeti, a 3M 8833 párnázott béléssel rendelkezik, erős héj alakban, külső orrcsíptetővel, amelyet az orvos orrához kell helyezni, míg a 3M 1873V maszk sima béléssel rendelkezik, három panelben, amelyek ki vannak hajtva viselni; az állát borító panel állítható, és van egy formázható orrcsatlakozó, amely belül helyezkedik el.

Fogászati szakemberekként aeroszolképző eljárásokat (AGP) hajtunk végre, például a nagysebességű kézidarab segítségével; 4 ezek levegőben lebegő részecskéket termelnek – az FFP3 szájmaszkok segítenek elkerülni a belélegzést

Az Egészségügyi és Biztonsági Igazgatóság (HSE) jelezte, hogy az FFP3 szájmaszk szűrőképessége ≥99% (95 l/perc), és a teljes belső szivárgás ≤2%; ez magában foglalja az arc tömítésének szivárgását is. A PPE kiválasztásának elősegítése érdekében helyi kockázatértékelésre van szükség.