Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Egészség

Hogyan állítsuk el a vérzéseket a közúton?

Ha máshogy nem, saját magunk esetében biztosan találkoztunk már vérző sebbel, viszont az ilyen sérülések hatékony ellátását sok esetben nem ismerik az emberek, hiszen a többség az elszorításos, vizezéses módszereket alkalmazzák, valamint fertőtlenítőket folyatnak a vérző sebbe, olyanokat, amiknek nem is lenne szabad a véráramba kerülni.

A közúti balesetek esetében felelőtlenségnek számít, ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy hogyan kell ellátni egy sebet, épp ezért vagyunk büntethetőek, ha nem sikerül segítenünk az embertársunkon, vagy ha nincs nálunk megfelelő tartalommal bíró ilyen elsősegély csomag.

Egy erősebb vérzés, illetve nyílt sebek esetén, nagyon fontos, hogy azonnal ellássuk a sérülést. Egy ilyen sérülés ellátásához mindent megtalálunk az elsősegély csomagban: először fertőtleníteni kell a sebet, majd fedőkötést készíteni rá, ehhez találunk mull-lapot a csomagban illetve kötözőpólyát.

Ugyan így alkalmazható az elsősegély csomag tartalma nyomókötés, sapkakötés, szorítókötés, ujjvég kötés, parittyakötés esetén, érdemes tájékozódni, és tanulni az elsosegely.hu oldaláról, hogy minél felkészültebbek legyünk egy esetleges baleset alkalmával.