Zurgo

Nem zörög a haraszt…

költöztetés és dobozok

Szolgáltatás

Mi mindent tartsunk fejben költöztetés előtt?

Amikor új helyre költözünk, akkor számos dolgot figyelembe kell vennünk, olyan egyéni tényezőket, melyek minden család, minden háztartás esetében egyediek. Építkezés során az időhatárokat nem érdemes minden esetben készpénznek venni, sokszor olyan komplikációk jöhetnek a felújítás, építés során, melyek megnyújthatják az építési munkálatokat, melynek köszönhetően kitolódhat a költözés, költöztetés dátuma.

Mégis érdemes idejében elkezdeni a készülődést, például vannak teendők, melyeket már a költöztetés előtt két hónappal érdemes megtennünk: ilyen mondjuk a szelektálás, a selejtes az adományba küldés, valamint a még szükséges lakberendezési tárgyak beszerzése, melyeket majd az új helyre viszünk.

Ha megvagyunk a szelektálással, akkor a költöztetést megelőző egy hónapban elkezdhetjük összegyűjteni a dobozokat, a buborékfóliát, a ragasztószalagot, újságpapírt a törékeny tárgyaknak, illetve elkezdhetjük szervezni a segítséget, a költözés ugyan megoldható barátok segítségével, ha vannak megfelelő járműveik, melyek elég nagyok a nagyobb dolgok elszállítására, de sok esetben szükséges lesz a költöztetésben jártas szakemberek segítségét is kérni, mint amilyen a Franko-Teher költöztetés is. Mivel ezek a cégek sok költözést menedzselnek, ezért érdemes már egy hónappal előre lefoglalnunk a költözés napjára az időpontot náluk, hogy biztosan segíteni tudjanak nekünk.

A költözés hetén megkezdhetjük a pakolást, fóliázást, dobozolást, illetve a nagyobb bútorok szétszerelését. A cél, hogy az utolsó napra minden készen álljon, s aznap már csak azzal kelljen foglalkozni, hogy átszállítsuk a csomagokat és a bútorokat az új címünkre.