Zurgo

Nem zörög a haraszt…

karácsonyfa széle, kisvonat és parketta

Otthon

Parketta ápolási és tisztítási tippek

Ha a parkettát, amelyet előnyben részesítünk padlóburkolatként, rendszeresen karbantartjuk és tisztítjuk, az olyan dekorációs elemmé válik, amely sok évig fényes marad, és eleganciát kölcsönöz otthonának. Ha azonban nincs karbantartva és rendszeresen tisztítva, a fa parketta el tudja veszíteni a vizuális megjelenését, idővel romlik és rossz padlót okozhat.

Minden háziasszony azt szeretné, ha a házában lévő parketták sokáig letisztult és stílusos megjelenésűek lennének, és a lakóterek, például a nappali és a hálószoba díszítése dekoratívabb lenne. Számos módja van ezek védelmének otthonában, a tisztán tartásra és dekoratív megjelenésénük megőrzésére is. Egy olyan parketta gondozásáról, amelyet a Lőrinc Parkett vállalkozás is kínál, ebben a cikkben tájékoztatjuk az olvasóinkat, annak érdekében, hogy otthonában ezek az elemek ragyogóak és egészségesek maradjanak sok éven át.

Annak érdekében, hogy otthonának padlóburkolata hosszú ideig egészséges maradjon, először rendszeresen tisztítsa meg. Figyeljen a tisztítás során használt tisztítószerekre, és kerülje az erős vegyszereket vagy savas tisztítószereket, amelyek károsítják a fényes felületeket. Ezen termékek használatakor elsötétítheti a fafelületeket.

Parkettatisztítószerek vagy felülettisztítók helyett olyan babasamponokat választhat, amelyeket az elmúlt években használtak, és gazdaságos választás a fatisztításhoz. Előnyben kell részesíteni a babasamponokat a parketta rendszeres tisztításához. Használjon babasamponokat mind a gazdaságosság, mind a felületek könnyű tisztítása szempontjából.

Gondosan válassza ki a karbantartásához használt keféket is. Ne részesítse előnyben a kemény ecseteket azokhoz az ecsetekhez, amelyeket a karbantartáshoz előnyben részesítene, inkább a puha hegyű keféket. A kemény végű ecsetek karcolásokat okozhatnak a felületen, és károsíthatják a fényét. Ezért figyelnie kell a választott kefékre és tisztítási eszközök megfelelő típusára és minőségére.