Zurgo

Nem zörög a haraszt…

fagyasztószekrény

Otthon

Tartósítás fagyasztószekrény segítségével

A nyári gyümölcs- és zöldségszezon nagyon hamar el szokott múlni, de általában szeretnénk sokáig élvezni a lédús, zamatos gyümölcsök és vitamindús zöldségek ízét. Sokan szeretnek a mai napig befőttet, lekvárt elrakni, de kiváló megoldás lefagyasztani azokat a termékeket, melyek már nem férnek a kamra polcaira, vagy amit eleve nem szeretnénk befőttként tartósítani.

Fagyasztószekrényből rengeteg különböző márka és lehetőség áll előttünk. Aki egyedülálló, vagy kisebb háztartást vezet, elegendő lehet számára egy kisebb, 60 vagy 90 liter kapacitású fagyasztószekrény. Aki viszont szeret tartalékolni a téli hónapokra, vagy eleve nagy családról gondoskodik és a szükséglet ezt megkívánja, az a 160 literestől egészen a 260 literes változatig sok termék közül választhat. Ezek általában 5-7 fiókkal vannak ellátva, s ez a kivitelezés lehetővé teszi, hogy átláthatóan tároljuk a télire eltett finomságokat.

A legtöbb fagyasztószekrényt úgy készítik el, hogy a zöldség, a halféleségek és a húsok számára külön-külön rekeszek vannak, mert más a fagyasztási igényük, és még azt is feltüntetik az ajtó belső felén, hogy mit meddig érdemes tárolnunk. Némely fagyasztószekrény no frost funkcióval is el van látva, amely a levegő fokozottabb belső áramoltatása révén képes egyenletes hőmérsékletet fenntartani a mélyhűtő belsejében.

Manapság vannak modellek, melyek egy elég gyakran előforduló problémát segítenek kiküszöbölni; ez a nyitott ajtó/hiba, amikor is hangjelzés figyelmeztet minket arra, hogy az ajtó nyitva maradt, ami a gondosan lefagyasztott termékeink hamarosan megtörténő kiolvadását eredményezné e nélkül. Így, ha tartósítani szeretnénk, kézzel fogható közelségben van a megoldás.