Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Thassos szigete

Utazás

Utazás Thassos szigetére

Thassos szigetét a Görög-szigetvilág legzöldebb szigetének tartják, ami az Égei-tenger egyik legészakabbra fekvő szigete, Thesszalonikitől mintegy 180 km-re. Ezt az év minden időszakában gyönyörű, páratlan helyet leginkább a nagy olivaligetek, a helyenként érintetlen természet, illetve a hosszan elnyúló homokos és kavicsos partok jellemzik.

A nem túl forgalmas sziget a sztárolt és nagyon zsúfolt üdülőhelyektől félreesik annak köszönhetően, hogy nincs saját repülőtere, így leginkább hajóval megközelíthető. A majdnem teljesen kör alakú sziget akár kerékpárral is jól bejárható, esetleg motorral vagy autóval is. Változatos tengerpartjai biztosítják mindenki számára a különleges kikapcsolódás élményét, ugyanis van olyan partszakasz, ahol hófehér márványhomok borítja a partot, máshol pedig nagyjából 300 méteres sziklafalak is veszik körül az öblöket. A természet változatos adottságait és szépségeit csodálhatja meg az ide látogató, amit még nem tett tönkre a modern turizmus rombolóereje.

A nehezebb megközelítés a kultúrára is pozitív és konzerváló hatással volt, ugyanis az itt nyaralók számára rendkívül megragadó lehet átélni az érintetlen görög kultúrát, az ókori látnivalókat, és a sziget lakosainak építészeti sajátosságait. Az itt található múzeumot ugyanis Görögország legjelentősebb vidéki múzeumai között említik, amely számos látnivalót tartogat.

Legyen szó tehát látnivalókról, vízi és szárazföldi kalandokról, vagy csupán egy kis tengerparti kikapcsolódásról, Thassos szigete tárt karokkal várja az ide utazókat, ahol a legnagyszerűbb élményben, és feledhetetlen kikapcsolódásban lehet részük!