Zurgo

Nem zörög a haraszt…

műanyag ablak a szobában

Otthon

A műanyag ablak hatékony és gazdaságos tisztítása

Egy tiszta műanyag ablak vonzóbbá, világosabbá és gondozottabbá teszi az otthont. Amennyiben eltávolítja a szennyeződéseket az üvegről és a keretről, ez csillogóvá válhat és felkészítheti otthonát a nyárra, amiben fontos, hogy az ingatlan belső, külső megjelenése nagyszerűen nézzen ki.

Szerencsére a műanyag ablakok tavaszi tisztítása nem feltétlenül drága mulatság. Valójában ezek a területek egy kis költségvetésből is ragyogóvá alakíthatóak. Ám mielőtt elkezdené a műanyag ablakok tisztítását, össze kell gyűjtenie ehhez a megfelelő anyagokat. Az olcsó tavaszi nagytakarítás egyik legfontosabb összetevője nem meglepő módon az ecet. Ez megöli a kórokozókat és a baktériumokat, és elképesztően képes eltávolítani a szennyeződéseket.

A legtöbb felületet vízzel fele-fele arányban hígított ecet keverékével tisztíthatja. Ha pedig belefacsarunk egy kis citromlevet, az javítja a tisztítószer szagát, és fokozza is a tisztító erejét. Szüksége lesz még egy kis mosogatószerre, egy szivacsra, mosogatótálra és pár darab tiszta konyharuhára, mielőtt elkezdené a műanyag ablak tisztítását.

Először fontos eltávolítania a makacs, rászáradt foltokat. A műanyag ablak külseje ki van téve az időjárási hatásoknak, és olyan állatokból származó, vagy ásványi anyagok és kemény víz csapódhat bele, hogy azt gondolhatjuk így már nem fog csillogni. Ezen nyomok eltűntetésének a legjobb módja az, ha tiszta ecetet viszünk fel közvetlenül a foltokra. Ez segít a rászáradt anyagok eltávolításában a nyílászáró felületéről. Szivaccsal dolgozza be az ecetet a foltokba, és távolítsa el őket a területről.