Zurgo

Nem zörög a haraszt…

laminált padló elegáns nappaliban

Otthon

Oszlassuk el a laminált padló körüli tévhiteket!

A parketták már régóta forognak a köztudatban, ezért mélyebben gyökereznek a velük kapcsolatos ismeretek az emberekben. Sokan szeretnek ragaszkodni a régi, jól bevált, ismert megoldásokhoz, szemben a modernebb, változatos megoldásokkal. Viszont ma már számos más padló burkolat választék érhető el a piacon.

A melegburkolatok közül az egyik legnépszerűbb választás a laminált padló. A laminált padlók körül azonban számos tévhit kering, melyeket érdemes eloszlatni, a tisztánlátás végett. Egyik ilyen tévhit, miszerint a parketták tartósabbak, időtállóbbak, mint a laminált padlók. Ugyan a laminált padlóban is van fa, de ez préselt formában van benne, és felette van még néhány réteg. Az egyik a műanyag réteg, a következő laminált dekor réteg, ezen pedig a védőréteg van.

Ezért nem kell félni a kiszáradástól sem, és hosszú idő eltelte után sem repedezik meg a padló. További előnye, hogy magas kopásállósággal rendelkező melegburkolatról van szó. Ráadásul UV-álló is, ezért erősebb napsugárzás hatására sem fakul ki, vagy színeződik el a felülete. Ezek mind a hosszabb élettartamot segítik elő, és mindezt különösebb karbantartás nélkül. Míg a parkettákat gondozni kell, addig a laminált padló gondozásmentesen is minőséget képvisel, és esztétikus a megjelenése.

A parkettákat lakkozni szokták, aminek erősebb a károsanyag-kibocsátása, hiába természetes anyag alapvetően a faparketta. A laminált padló esetében ezzel nem kell számolni, és felülete antisztatikus, portaszító, így egészségünkre sincs negatív hatással. Minőségi kínálatért érdemes körülnézni a lorincparkett.hu oldalán!