Zurgo

Nem zörög a haraszt…

Otthon

Villanytűzhely választásom: retró megjelenés, modern elektronikai szerkezet

Régi álmom volt, hogy régies, vintage stílusú eszközökkel töltsem meg a konyhámat. Szerencsére ebből a design-ból jó sokat találhatunk ma már az elektronikai eszközök polcain, jó sok színben. Sikerült például pasztell színű turmixgépet is találnom, illetve a kávéfőzőm is ilyen stílusú.

Nagyobb gondban voltam inkább a nagyobb testű elemekkel. Amikor a villanytűzhely került sorra jó sokáig keresgéltem, míg végül rábukkantam a Gorenje EC52CLI retró villanytűzhelyére, ami egy rendkívül mutatós, krém színű darab.

Nagyon népszerűek most a vintage illetve a retró stílusú konyhai eszközök szélesebb körben is: hűtő, mikró is található ebben az érdekes viktoriánus korabeli darabokra emlékeztető gépek közt. Ezeknek csak a váza retró, elektronikai szempontból viszont a legmodernebb gépekről beszélünk, ahogy az én sütőm is egy villanytűzhely főzőlappal, légkeveréses sütővel. Egy ilyen eszközt azonban fontos tisztán megőrizni, hiszen csak akkor mutat hozzá méltóan. A Gorenje viszont ellátta ezt a villanytűzhely gyártmányát úgynevezett AquaClean hidrolitikus öntisztítás funkcióval, mely segít abban, hogy megőrizzük az eszköz szépségét és belső tisztaságát.